Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Інформація щодо масових відключень електроенергії

Дата: 18.07.2024 10:51
Кількість переглядів: 50

Внаслідок бойових дій (артилерійських, авіаційних та ракетних обстрілів) з 24 лютого 2022 року в магістральних та міждержавних електричних мережах сталися масові відключення та пошкодження електроустановок об’єктів та електричних мереж напругою 220 – 750 кВ.

Забезпечення споживачів України електричною енергією здійснюється в складних умовах воєнного часу. Додаткових ускладнень в роботі ОЕС України завдають відключення повітряних ліній електропередачі (далі - ПЛ) пов’язані з низовими пожежами, які спричинені підпалами з боку населення: стерні, очерету та сухостою. Це призводить до порушень в роботі мережі та загрожує тривалими відключеннями об’єктів критичної інфраструктури. Особливо це актуально в період надзвичайно високих температур навколишнього середовища та проведенням сільськогосподарських робіт в межах охоронних зон повітряних ліній електропередачі.

В зв’язку з вищевикладеним,  вживаємо заходів щодо запобігання подібних інцидентів на території підпорядкованого регіону району (громади), які несуть загрозу об’єктам критичної інфраструктури та недопущення несанкціонованого втручання в функціонування об’єктів критичної інфраструктури. Наголошую на посиленні контролю за пожежною безпекою в охоронних зонах ПЛ та роботі з населенням щодо дотримання вимог охорони електричних мереж та умов виконання робіт в межах охоронних зон електричних мереж.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень