Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Відбувся обласний семінар-практикум «Особливості обрядових піснеспівів та елементи обрядових свят зимового циклу».

Дата: 07.02.2024 15:58
Кількість переглядів: 49

Відбувся обласний семінар-практикум «Особливості обрядових піснеспівів та елементи обрядових свят зимового циклу», в якому взяла участь керівник з вокалу ЦПО - ШМИГОРА Ірина Миколаївна.

У грудні Центр позашкільної освіти для дітей та молоді Житомирської обласної ради проведе фестиваль обрядового піснеспіву. Такий захід проходитиме вдруге, стартував він минулоріч.

Члени журі та організатори детально проаналізували підготовку і виступи учасників, визначили плюси і недоліки, а також прийняли рішення провести попередньо семінар-практикум, аби детально обговорили важливі питання організації цьогорічного фестивалю.

«Хочемо допомогти знайти шляхи, щоб наші поліські звичаї продовжувалися і українська традиція була живою. Ми запропонували використати деякі елементи обрядів свят зимового циклу, колядки з різних районів Житомирщини, що були зібрані мною і я рада поділитися цим набутком»,- розповіла керівник Зразкового фольклорного гурту «Джерельце», член журі першого фестивалю обрядового піснеспіву Ангеліна Нестерова.

Ангеліна Іванівна провела майстер-клас зі співу колядок та щедрівок, притаманних поліському регіону.

Завідуюча відділом етнографії Житомирського обласного краєзнавчого музею Валентина Невеська розповіла присутнім про народні традиції, звичаї та вірування поліщуків, про самобутність нашого регіону, детально зупинившись на обрядових дійствах та атрибутах свят зимового циклу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень