Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Відбулася IX обласна виставка-конкурс «Осінні фантазії».

Дата: 06.02.2024 17:28
Кількість переглядів: 74

ОСІНЬ НАДИХАЄ…

Відбулася IX обласна виставка-конкурс «Осінні фантазії».

Учасники представили 59 декоративних виробів з природних матеріалів, створених індивідуально в обраній техніці.

За умовами кожен учасник отримав три оцінки: за виріб, за виконання практичного завдання та за захист своєї конкурсної роботи. Переможців визначали за сумою всіх отриманих балів.

Конкурс цьогоріч проходив очно. Через ковідні обмеження і війну кілька років поспіль оцінювання робіт відбувався заочно, учасники надсилали світлини своїх виробів.

Член журі, провідний науковий співробітник відділу «Житомирського обласного літературного музею» КЗ «Житомирський обласний краєзнавчий музей» Микола Весельський вже не вперше оцінює «Осінні фантазії». Каже, приємно, що, не зважаючи на воєнний час, стільки дітей зголосилося взяти участь: «Діти привезли чудові роботи. Після тривалої перерви – це дійсно свято. І дуже важко давати комусь преференції, бо всі роботи – гарні. Але особливі роботи, виготовлені на дуже високому рівні, мають і естетичну, художню досконалість. Діти – творчі, умілі. Очі у них горять бажанням творити. Це вже – митці!»

Майстриня народної творчості Олена Цвєткова зізналася, що особливо цікаво їй було оцінювати саме виконання учасником практичного завдання і захист робіт: «Тут можна визначити рівень самостійності дитини у підготовці конкурсного виробу. І я була вражена, наскільки наші дітки талановиті».

«Радує, що діти працюють із природними матеріалами і створюють, не побоюся цього слова, справді шедевральні вироби. Деякі роботи просто заворожують рівнем майстерності. Особливо враховуючи юний вік учасників. Спочатку здається, що дитина сама і не могла створити такий виріб, але виконання учасником практичного завдання розвіює усілякі сумніви», - розповідає член журі конкурсу, керівник гуртка Центру позашкільної освіти для дітей та молоді Житомирської обласної ради Вікторія Ярошенко.

Переможців визначали у чотирьох номінаціях.

Номінація «Ошибана та колажі з природного матеріалу»:

Абсолютнний переможець - Ліхтаренко Анастасія, 11 клас, Ліцей №3, ЦДЮТ, Малинська ТГ.

Номінація «Ікебана та просторові композиції»:

Абсолютнний переможець - Гулюк Ольга, 6 клас, Овруцький ліцей №1, Овруцька ТГ.

Номінація «Вироби з соломки та лози»:

Абсолютнний переможець - Сергійчук Аріна, 9 клас, Овруцький ліцей №4, Овруцька ТГ.

Номінація «Художня обробка деревини»:

Абсолютнний переможець - Сташкевич Дмитро, 10 клас, Овруцький ліцей №1, Овруцька ТГ.

https://is.gd/TKrmWv

Олена Тарасюк, член журі конкурсу, майстриня з лозоплетіння оцінювала «Осінні фантазії» і в попередні роки. Вона зауважила, що рівень робіт значно підвищився: «Ми сьогодні знову переконалися, що осінь, завдяки своїм барвам і щедрості, дарує безліч ідей для творчості. Бажаю дітям натхнення і успішного втілення своїх осінніх фантазій!»

«Зараз діти багато часу проводять з гаджетами. Я ж сьогодні побачила хлопчиків і дівчаток, які захоплюються творчістю. Думаю, такі конкурсі їх ще більше мотивуватимуть», - ділиться враженнями член журі конкурсу, флорист Тетяна Зайцева.

Дякуємо учасникам за активність! Вітаємо переможців!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень