Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Всесвітній день безпечного інтернету

Дата: 06.02.2024 11:18
Кількість переглядів: 82

Те, що інтернет назавжди увійшов у наше життя, заперечувати вже марно. Це не добре і не погано – це нова реальність зі своїми плюсами та мінусами. Доволі небезпечними мінусами. Адже більшість людей досі не розуміють, що порушення базових правил цифрової безпеки може реально їм нашкодити. І для того, щоб зайвий раз їм про це нагадати, був придуманий міжнародний День безпечного інтернету. 06 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Це вже 21 День безпечного Інтернету. 

Ознайомитись із електронними інструктивно-методичними рекомендаціями щодо проведення Дня безпечного Інтернету у закладах освіти можна у розділі“IKT (інформаційно-комунікаційні технології)”,  а саме:

Рекомендації підготовлені Міністерством освіти і науки України, Міністерством цифрової трансформації України, Академією педагогічних наук України, Координатором проєктів ОБСЄ в Україні.

“Кібербезпека” https://drive.google.com/file/d/11wg1eg-ewyDXRneK06VHAVXxG2JwW5eB/view

Фото без опису

“Як Петрик П’яточкін кібербезпеку опанував” https://drive.google.com/file/d/18TppkEjWXZI0lTNgz6PAN-VzHgvDrbNN/view

Фото без опису

Рекомендуємо учасникам освітнього процесу ознайомитися з добіркою корисних освітніх матеріалів:

Фото без описуДізнатися як зробити свій гаджет безпечним для використання та що робити, якщо хтось зв’язується з тобою, а ти цього не хочеш. Відповіді на ці та інші питання з онлайн-безпеки можна знайти у симуляторі “Онлайн-безпека для дітей”.

Фото без опису

Фото без описуЯк створити безпечний пароль і захистити свою приватність у мережі, розібратися, хто такий булер чи кібербулер, чому не варто реагувати на тролінг та як розпізнати онлайн-шахрая допоможе симулятор “Онлайн-безпека для підлітків”.

Фото без опису

Фото без описуЗнайомити дитину з правилами безпеки в інтернеті потрібно змалку. Тому батькам варто бути обізнаними з усіма “підводними каменями” мережі. Навчіться розмовляти з дітьми про приватність і захист в інтернеті, небажані контакти тощо. Симулятор “Онлайн-безпека для батьків” допоможе дізнатися, з якими проблемами стикаються діти онлайн та які базові правила допоможуть малечі почуватися безпечно в інтернеті.

Фото без опису

Фото без описуБезпека дітей в інтернеті — це відповідальність не лише батьків, а й учителів. Дізнайтеся, як покращити свої цифрові навички та провести безпечний онлайн-урок. Навчіться розпізнавати загрози, з якими учні найчастіше стикаються в інтернеті, наприклад, кібербулінг та грумінг. Усе це та навіть більше знайдете в симуляторі “Онлайн-безпека для освітян”.

Фото без опису

Фото без описуДітям Фото без описуі молодим людям віком до 18 років радимо ознайомитися з рекомендаціями Ради Європи щодо поваги, захисту та здійснення прав дитини в цифровому середовищі “Дізнайся про свої права в цифровому середовищі”.

Всесвітній День безпечного інтернету — найкращий спосіб нагадати людям про те, що безпека кожної окремої людини в мережі залежить в першу чергу від неї самої. Якими б надійними не були сайти, ніхто не врятує ваш аккаут на ньому, якщо ви використовували пароль 1111. Наскільки б досконалими не були антивіруси, вони не допоможуть, якщо ви самі завантажуватимете підозрілі програми. І хоч би як держава боролася з шахраями та злочинцями, вам це не допоможе, якщо ви самі і добровільно передасте їм свої особисті дані або інформацію, яка може вас скомпрометувати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень