Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Клас безпеки в Городоцькому ліцеї відкрито!

Дата: 22.12.2023 08:29
Кількість переглядів: 137

У закладі освіти Городоцької територіальної громади відкрито перший Клас безпеки

21.12.2023 року в Городоцькому ліцеї Городоцької селищної ради відбулося офіційне відкриття першого у Городоцькій територіальній громаді Класу безпеки. На заході були присутні голова Городоцької селищної ради - Natali Dembickja , начальник відділу освіти, охорони здоров`я, культури і спорту Житомирської військової районної адміністрації - Ярослава Журавель , начальник відділу ЦЗ Житомирського районного управління Головного управління ДСНС у Житомирській області - САМІЙЛИК Леонід Дмитрович, головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням державного законодавства Житомирського районного управління Головного управління Держпродпоживслужби у Житомирській області - Інна Гуренко , начальник служби пожежної безпеки - майор ЗЕЛЮКІН Тимур Михайлович.

" Клас безпеки" - це всеукраїнський проєкт, мета якого вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги. На сьогодні такі тематичні класи мають вкрай важливе значення. адже знання з безпеки підростаючого покоління - запорука успішного та безпечного майбутнього країни.

Наочне знайомство дітей з небезпечними ситуаціями допоможе їм краще осягнути рівень загрози та добре запам`ятати , як слід діяти в екстремальних умовах.

Простір "класу безпеки" обладнано за сучасними критеріями необхідними навчально-методичними матеріалами та приладами: муляжами, які моделюють реальні життєві ситуації, муляжами вибухонебезпечних предметів, інвентарем для надання домедичної допомоги, засобами пожежогасіння, інформаційними стендами, інструкціями з безпеки життєдіяльності.

Відтепер ліцеїсти зможуть здобувати актуальні знання з пожежної та протимінної безпеки, вивчатимуть правила безпеки дорожнього руху, оволодіють алгоритмом дій в умовах надзвичайних ситуацій, набуватимуть навичок поведінки під час сигналу "Повітряна тривога". Така робота в закладах освіти вкрай важлива, особливо в умовах війни...

Позитивні емоції дітей, отримані знання з безпеки життєдіяльності - це те, до чого прагнуть рятувальники в превентивній роботі з підростаючим поколінням.

Вкотре ДСНС -ники переконалися, що майбутнє дітей Городоцької громади у надійних руках. Адже питання безпеки є прерогативою на сьогодні. Відкриття Класу безпеки - тому підтвердження!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень