Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Акція " 16 днів проти насильства"

Дата: 19.12.2023 11:29
Кількість переглядів: 49

Побої, знущання у сім’ї, дискримінація, обмеження прав та багато інших видів насильства для багатьох є щоденною реальністю, про яку мовчать. Мовляв, усі так живуть, тож треба терпіти. Та це не «ОК», терпіти не треба!

В Україні з 25 листопада по 10 грудня тривала акція «16 днів проти насильства». Ц час, коли можна вкотре привернути увагу до проблем подолання домашнього насильства, жорстокого поводження, підвищити рівень обізнаності громадян щодо форм насильства, алгоритми дії для потерпілих, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок та чоловіків. Адже нульова толерантність до насильства - важлива складова безпечного середовища, яке і так стоїть перед багатьма викликами через повномасштабну війну.

Якщо ви постраждали від домашнього насильства, ви захищені Законом і маєте право на повноцінну допомогу. Якщо ви стали безпосереднім свідком насильства, негайно телефонуйте у поліцію за номером 102. Зверніться по медичну допомогу до найближчого закладу охорони здоров’я. Якщо це безпечно, попросіть про підтримку у родини, друзів або сусідів. Також існує чимало служб підтримки постраждалих осіб, де їм нададуть всю необхідну допомогу.

Протидія будь-яким проявам насильства - наш «невидимий фронт». Не справа кожного, а суспільна проблема. Додержання права на захист від насильства не повинно вважатись другорядним навіть під час повномасштабної війни на території України. Щодня усі органи системи МВС працюють над тим, щоб створити безпечне середовище для кожного та кожної.

Насильству немає виправдання. Не замовчуйте та не відвертайтеся від тих, кому потрібна допомога.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень