Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Чи можливо змінити свого сімейного лікаря?

Дата: 15.12.2023 15:04
Кількість переглядів: 96

#япацієнт

Переїзд або інші обставини можуть поставити питання про зміну лікаря, який надає первинну медичну допомогу. Іноді пацієнти, телефонуючи за номером 16-77, цікавляться: чи можна змінити сімейного лікаря, педіатра або терапевта. Тож нагадуємо

Зміна лікаря означає укладення нової декларації з іншим фахівцем. У разі підписання нової декларації дані про неї вносяться в електронну систему, і стара декларація автоматично анулюється. Незалежно від того, де саме працює ваш попередній лікар — у комунальному закладі чи приватному. Тобто відвідувати попереднього лікаря для розірвання декларації не потрібно.

Перед тим, як змінювати лікаря, радимо відповісти собі на питання — для чого. Бо сімейна медицина передбачає довготривалі партнерські відносини, і це — на користь пацієнтові. Адже лікар, знаючи історію хвороб або певні особливості зі здоров’ям своїх пацієнтів, зможе давати максимально корисні рекомендації.Тож радимо зважено підходити до питання зміни лікаря і робити це лише тоді, коли дійсно немає іншого виходу. А якщо ви маєте лікаря чи лікарку, з якими знайшли спільну мову, тримайтеся за них обома руками!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень