Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

Дата: 04.12.2023 10:25
Кількість переглядів: 73

Щороку 03 грудня в Україні відзначається Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями, який був встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року. Цей день покликаний привернути увагу суспільства до проблем людей з особливими потребами, до захисту їхніх прав, гідності та благополуччя. 

Верховною Радою України прийняті базові закони України, які заклали правове підґрунтя для здійснення державної підтримки осіб з вадами здоров’я, вирішення питань їх комплексної реабілітації та інтеграції в суспільство, зокрема Закон України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні». Цим Законом, насамперед, визначено право на медичну допомогу (безкоштовну або на пільгових умовах), реабілітацію і санаторно-курортне лікування, на освіту, працевлаштування, забезпечення інвалідними візками, протезно-ортопедичними виробами та інше.

Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами. Їхні потреби – такі ж, як і в інших громадян: жити без обмежень, мати змогу навчатися, працювати, займатися спортом, ходити в кіно чи в музей. Вони мають таке ж право проявляти себе, заявляти про себе, розкривати свої таланти, як і інші громадяни, і ми повинні забезпечити їм таку можливість.    

Одним із напрямків діяльності відділів Городоцької селищної ради  для  людей з обмеженими фізичними можливостями є:

- соціальний супровід сімей, у яких батьки чи діти мають обмежені фізичні можливості з метою надання допомоги , посередництва, вирішення наявних проблем, подолання складних життєвих обставин;

             - догляд вдома;

            - натуральна допомога;

- соціально-консультаційна робота;

- щорічна одноразова грошова матеріальна  допомога на лікування;

- прийом та обробка документів для безкоштовного забезпечення допоміжними засобами реабілітації ;

- створення безбар’єрного доступу для людей з обмеженими фізичними можливостями до закладів освіти;

- вільний доступ для людей з обмеженими фізичними можливостями до занять спортом та фізичною культурою;

- забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітям з особливими освітніми потребами шляхом організації їх навчання з урахуванням індивідуальних особливостей.

 Захищаючи гідність людей з обмеженими фізичними можливостями, ми захищаємо своє людське обличчя.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень