Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Інформація проробленої роботи за минулий тиждень в громаді.

Дата: 07.11.2023 16:32
Кількість переглядів: 85

 Дайджест новин проробленої роботи працівників Городоцької селищної ради.

Благодійна організація "Червона калина Полісся" надала допомогу для внутрішньо-переміщених осіб які мали змогу виїхати з окупованих територій.

До наборів входить: крупи- 4кг, олія - 1л, та 2 банки м'ясної продукції.

Набори з продукцією отримали переселенці як і в містечку, так і в Білій Криниці.

Дякуємо за ваші добрі серця!

Продовжимо.

 2 листопада провели робочу нараду з представниками Макарівської КЕЧ району( топливна група), щодо розгляду тарифів на теплопостачання , які подала КЕЧ. На робочу нараду була запрошена голова громади ДЕМБІЦЬКА Наталія Олександрівна, також були присутні члени робочої групи представники з селищної ради, депутати і звісно ж представники КЕЧ на чолі з начальником Прищепа О. М.

Чому ж збиралися знову запитаєте Ви..

Отже,на засіданні робочої групи було задано дууже багато запитань Макарівській КЕЧ району з приводу закладених сум в їхніх тарифах.НАЖАЛЬ представники Макарівської КЕЧ району називали цифри..але не спромоглась їх довести звідки вони взялися: такі як потреби, використання, закупки мазута, опалювальна площа, залишки на період початоку, та кінець опалювального сезону та інше... ( цитуємо відповідь топливної групи « якісь цифри»)

За результатами засідання попередньо було виявлено, що тарифи КЕЧ подані до Городоцької селищної ради є НЕОБГРУНТОВАНИМИ.

Комісія попередньо виявила такі зауваження, що з боку КЕЧ був порушений порядок подання до органів місцевого самоврядування пакету розрахунків на затвердження тарифів, а саме:

в тарифах було зазначено, що був включений річний план, який не був затверджений ОМС, відповідно він повинен бути спочатку затверджений, а потім врахований в розрахунках тарифів... Макарівська КЕЧ району подала їх тільки аж 04.10.2023 року, після того, як подала пакет документів в червні місяці.

Також, вони не зробили розрахунок одноставкових тарифів на багатоквартирні будинки, там де немає лічильників, тобто вони не вивели норму скільки платити людям за 1 м квадратний.

А також вони в розрахунках на тарифів включили норми питомих умовних втрат на енергоносії, які також не були затверджені відповідними державними органами..

Також не повідомили про те, чи надходили або ненадходили до КЕЧ зауваження від населення під час повідомлення про зміну тарифів. Тобто порушено Постанову КМУ # 130.

Було багато і інших зауважень.

Результати протоколу засідання робочої групи щодо розгляду тарифів були озвучені на засіданні виконавчого комітету Городоцької селищної ради з усіма зауваженнями, які були виявлені попередньо.

Нажаль засідання робочої групи прийшлось перервати , бо начальник КЕЧ постійно кричав, хамив і т. д.

 Хочеться додатково відмітити, що поведінка начальника Макарівської КЕЧ району Прищепи О.М. на засіданні була НЕАДЕКВАТНОЮ!

Постійно перебиваючи усіх членів комісії, не даючи сказати навіть і слова своїм же працівникам КЕЧ..

Не надавав ніяких пояснень, кричав що їх тарифи обґрунтовані, що всі документи вони подали до селищної ради, і ніяких пояснень він не збирається надавати, заявивши що всі хто зібралися на засіданні НІХТО.

Надіємося в подальшому на більш адекватну поведінку зі сторони військового керівника...

3 листопада 2023 року було проведено чергове засідання виконавчого комітету Городоцької селищної ради.

На засіданні були прийняті важливі рішення для нашої громади, а саме:

1. Забезпечення закладів освіти замобами безпеки ( громовідводи).

2. Внесення змін до бюджету Городоцької громади.

Також на засіданні виконавчого комітету найголовнішим питанням було: розгляд тарифів Макарівської КЕЧ району.

В зв'язку з тим, що відбулося засідання робочої групи з розгляду тарифів Макарівської КЕЧ району, представники КЕЧ, в тому числі і начальник Макарівської КЕЧ району, не надали і не обгрунтували свої тарифи, тобто що вони є не економічно обгрунтовані, всі члени виконавчого комітету проголосували проти даного рішення. ЗА проголосував один член комітету.

Але, щоб уникнути соціальної напруги, рішенням виконавчого комітету було прийнято рекомендувати Макарівській КЕЧ району застосовувати рішення за 2021рік з раніше установленими тарифами

Далі вся справа у руках Макарівської КЕЧ району.

 На завершення, також 3 листопада 2023 року була проведена позачергова тридцять п'ята сесія восьмого скликання Городоцької селищної ради на чолі з головою громади ДЕМБІЦЬКОЮ Наталією Олександрівною.

 На порядку денному були винесені питання щодо виділення коштів військовим частинам.

А саме: закупівля автомобілів та дронів для ЗСУ

закупівля драгера для нашого поліцейського.

 Внесення змін до бюджету громади.

 Вирішення питання щодо перевізників та інші питання.

На цьому тяжкий робочий тиждень закінчився.

Всім гарних вихідних та мирного неба!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень