Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

ПРОТОКОЛ громадських слухань щодо розгляду та врахування громадських інтересів У ПРОЕКТАХ МІСТОБУДІВНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ МІСЦЕВОГО РІВНЯ смт Городок 21.09.2023 року

Дата: 22.09.2023 14:24
Кількість переглядів: 355

Фото без опису

  

 

     ПРОТОКОЛ

громадських слухань щодо розгляду та врахування громадських інтересів У ПРОЕКТАХ МІСТОБУДІВНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ МІСЦЕВОГО РІВНЯ

 

смт Городок                                                                       21.09.2023 року

    

Місце проведення громадських слухань – адмінприміщення Городоцької селищної ради, вул. Поштова, 23, смт Городок, Житомирська область.

 

Метою проведення громадських слухань є інформування громадськості (фізичних та юридичних осіб, власників та користувачів земельних ділянок, розташованих поряд з територією, на яку розробляється документ державного планування). 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

  1. Обрання голови громадських слухань.
  2. Обрання секретаря громадських слухань.
  3. Обрання лічильної комісії громадських слухань.
  4. Затвердження порядку денного громадських слухань.
  5. Підбиття підсумків громадських слухань з урахуванням пропозицій і зауважень.

       У громадських слуханнях взяли участь:

Замовник – Городоцька селищна рада Житомирського району Житомирської області в особі голови селищної ради Дембіцької Наталії Олександрівни

Розробник – ФОП Остапчук Д. М.

Інвестор – Городоцька селищна рада Житомирського району Житомирської області

Голова постійної комісії з питань земельних відносин,  планування території,       будівництва, архітектури, охорони пам'яток історичного середовища та благоустрою - Зелінський Олександр Альфредович;                                            Начальник відділу  землевпорядкування, містобудування, архітектури, будівництва, благоустрою території, комунальної власності та екології Городоцької селищної ради Гавлицький В’ячеслав Степанович;         Провідний спеціаліст відділу  землевпорядкування, містобудування, архітектури, будівництва, благоустрою території, комунальної власності та екологіїГригоренко Сніжана Іванівна                                                                         

та представники територіальної громади Городоцької селищної ради

           За пропозицією присутніх головуючим обрано –Гавлицького В’ячеслава Степановича.

Головуючий оголосив порядок денний і пропозиції щодо регламенту проведення слухань, порядок проведення і надання усних та письмових пропозицій щодо предмету обговорення.

За пропозицією головуючого обрано секретаря слухань – Григоренко Сніжану Іванівну та лічильну комісію.

     СЛУХАЛИ:

     Голова громадських слухань Гавлицький В. С.  ознайомив присутніх з намірами щодо розроблення  детального плану території земельної ділянки орієнтовною  площею 0,1235 га для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку), розташованої в межах населеного пункту смт. Городок по вул. Перемоги  (земельна ділянка під стихійним ринком) Житомирського району  Житомирської області, згідно з Рішенням № 559 двадцять п’ятої  сесії VІІІ скликання від 16 березня 2023 року Городоцької селищної ради Житомирської області «Про виготовлення детального плану території для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку) в смт Городок, вул. Перемоги (земельна ділянка під стихійним ринком)».

Метою розробки детального плану є:

- уточнення планувальної структури і функціонального призначення території, просторової композиції, параметрів забудови та ландшафтної організації частини території  населеного пункту;

- визначення всіх планувальних обмежень використання території згідно з державними будівельними нормами та санітарно-гігієнічними нормами;

- створення належних умов охорони і використання об'єктів культурної спадщини та об’єктів природно-заповідного фонду, інших об'єктів, що підлягають охороні відповідно до законодавства;

- охорони та поліпшення стану навколишнього середовища, забезпечення екологічної безпеки; комплексного благоустрою та озеленення.

Секретар громадських слухань Григоренко С.І. повідомила, що керуючись Земельним Кодексом України, у відповідності до  ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Закону України «Про основи містобудування» та Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України   № 555 від 25 травня 2011 року, ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Городоцька селищна рада проводить громадські слухання щодо розроблення детального плану території земельної ділянки орієнтовною  площею 0,1235 га для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку), розташованої в межах населеного пункту смт. Городок по вул. Перемоги (земельна ділянка під стихійним ринком) Житомирського району  Житомирської області.

   ВИСТУПИЛИ:

     Розробник ФОП Остапчук Д. М., який зазначив,  що детальний план території розроблено на підставі таких даних:

- Рішення № 559 двадцять п’ятої  сесії VІІІ скликання від 16 березня 2023 року Городоцької селищної ради Житомирської області «Про виготовлення детального плану території для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку) в смт Городок, вул. Перемоги (земельна ділянка під стихійним ринком)».

- Завдання на розроблення детального плану території;

- Топографічна основа М1:500, виконана ФОП Остапчук Д. М.;

- Натурні обстеження.

Під час розроблення документації було враховано чинні законодавчі та нормативні документи, зокрема:

- Земельний кодекс України;

 - Закон України «Про основи містобудування»;

- Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності»; - Закон України «Про охорону атмосферного повітря».

- Закон України «Про охорону археологічної спадщини»;

- Закон України «Про охорону культурної спадщини».

Під час проектування враховано вимоги:

- ДБН Б.1.1-14:2019 «Склад та зміст містобудівної документації на місцевому рівні»;

 - ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування і забудова територій»;

- ДБН В.2.3-5-2018 Зміна №1 «Вулиці і дороги населених пунктів»;

 - Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів.

     План функціонального зонування території розробляється з метою створення сприятливих умов для життєдіяльності людини, забезпечення захисту територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, запобігання надмірній концентрації населення та об'єктів виробництва, зниження рівня забруднення навколишнього природного середовища, охорони та використання територій з особливим статусом, у тому числі ландшафтів, об’єктів історико культурної спадщини, а також земель сільськогосподарського призначення і лісів.

          Також, секретарем громадських слухань зазначено, що відповідно до опублікованого оголошення на сайті Городоцької селищної ради Житомирської області info@qorodotska-qromada.qov.ua від 22 серпня 2023 року про проведення громадських слухань, щодо даного детального плану території , в період з 22 серпня 2023 року по 20 вересня 2023 року зауважень та пропозицій в письмовій та усній формі не надходило.

     ВИРІШИЛИ:

1. Як результат громадського обговорення, підтримати і схвалити проектне рішення «Детальний план території для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку) в смт Городок, вул. Перемоги (земельна ділянка під стихійним ринком)».

 

2. Оприлюднити результати громадського обговорення відповідно до діючого законодавства.

3. Рекомендувати до затвердження «Детальний план території для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку) в смт Городок, вул. Перемоги (земельна ділянка під стихійним ринком)».

 

Головуючий громадських слухань  _________________  Гавлицький В.С.

 

 Секретар                                               _________________  Григоренко С.І.

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень