Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

ПРОТОКОЛ громадських слухань щодо розгляду та врахування громадських інтересів при розробленні документа державного планування «Детальний план території для індивідуального гаражного будівництва в смт. Городок Житомирського району Житомирської обл.

Дата: 26.07.2023 14:20
Кількість переглядів: 61

Фото без опису                                                                                  ПРОТОКОЛ

громадських слухань щодо розгляду та врахування громадських інтересів при розробленні документа державного планування  «Детальний план території для індивідуального гаражного будівництва в смт. Городок Житомирського району Житомирської області.» та звіту СЕО про стратегічну екологічну оцінку.

 

смт Городок                                                                                            25.07.2023 року

    

Місце проведення громадських слухань – адмінприміщення Городоцької селищної ради, вул. Поштова, 23, смт Городок, Житомирська область.

 

Метою проведення громадських слухань є інформування громадськості (фізичних та юридичних осіб, власників та користувачів земельних ділянок, розташованих поряд з територією, на яку розробляється документ державного планування). 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

  1. Обрання голови громадських слухань.
  2. Обрання секретаря громадських слухань.
  3. Обрання лічильної комісії громадських слухань.
  4. Затвердження порядку денного громадських слухань.
  5. Підбиття підсумків громадських слухань з урахуванням пропозицій і зауважень.

     

  У громадських слуханнях взяли участь:

 

Замовник – Городоцька селищна рада Житомирського району Житомирської області в особі секретаря селищної ради Суходольської Анни Іванівни

Розробник – ТОВ «ЛЕКСТАТУС ГРУП»

Інвестор – Городоцька селищна рада Житомирського району Житомирської області

Голова постійної комісії з питань земельних відносин,  планування території,       будівництва, архітектури, охорони пам'яток історичного середовища та благоустрою - Зелінський Олександр Альфредович;                                            Начальник відділу  землевпорядкування, містобудування, архітектури, будівництва, благоустрою території, комунальної власності та екології Городоцької селищної ради Гавлицький В’ячеслав Степанович;         Провідний спеціаліст відділу  землевпорядкування, містобудування, архітектури, будівництва, благоустрою території, комунальної власності та екологіїГригоренко Сніжана Іванівна                                                                         

та представники територіальної громади Городоцької селищної ради

    

       За пропозицією присутніх головуючим обрано –Гавлицького В’ячеслава Степановича.

Головуючий оголосив порядок денний і пропозиції щодо регламенту проведення слухань, склад лічильної комісії, порядок проведення і надання усних та письмових пропозицій щодо предмету обговорення.

За пропозицією головуючого обрано секретаря слухань – Григоренко Сніжану Іванівну та лічильну комісію.

     СЛУХАЛИ:

     Голова громадських слухань Гавлицький В. С.  ознайомив присутніх з намірами щодо розроблення Детального плану території для індивідуального гаражного будівництва в смт. Городок Житомирського району Житомирської області  згідно з Рішенням Городоцької селищної ради Житомирського району Житомирської області №240 від 05.08.2021 р. «Про надання дозволу на розробку детального плану території для індивідуального гаражного будівництва в смт. Городок.

Метою розробки детального плану є:

- уточнення планувальної структури і функціонального призначення території, просторової композиції, параметрів забудови та ландшафтної організації частини території за межами населеного пункту;

- визначення всіх планувальних обмежень використання території згідно з державними будівельними нормами та санітарно-гігієнічними нормами;

- створення належних умов охорони і використання об'єктів культурної спадщини та об’єктів природно-заповідного фонду, інших об'єктів, що підлягають охороні відповідно до законодавства;

- охорони та поліпшення стану навколишнього середовища, забезпечення екологічної безпеки; комплексного благоустрою та озеленення.

Секретар громадських слухань Григоренко С.І. повідомила, що керуючись Земельним Кодексом України, у відповідності до  ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Закону України «Про основи містобудування» та Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України   № 555 від 25 травня 2011 року, ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Городоцька селищна рада проводить громадські слухання щодо розроблення документа державного планування  «Детальний план території для індивідуального гаражного будівництва в смт. Городок Житомирського району Житомирської області.» та звіту СЕО про стратегічну екологічну оцінку.

   ВИСТУПИЛИ:

     Розробник ТОВ «ЛЕКСТАТУС ГРУП», який зазначив,  що детальний план території розроблено на підставі таких даних:

- Рішення Городоцької селищної ради Житомирського району Житомирської області №240 від 05.08.2021 р. «Про надання дозволу на розробку детального плану території для індивідуального гаражного будівництва в смт. Городок;

 - Завдання на розроблення детального плану території;

- Топографічна основа М1:500, виконана ТОВ "Лекстатус Груп";

- Натурні обстеження.

Під час розроблення документації було враховано чинні законодавчі та нормативні документи, зокрема:

- Земельний кодекс України;

 - Закон України «Про основи містобудування»;

- Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності»; - Закон України «Про охорону атмосферного повітря».

- Закон України «Про охорону археологічної спадщини»;

- Закон України «Про охорону культурної спадщини».

Під час проектування враховано вимоги:

- ДБН Б.1.1-14:2019 «Склад та зміст містобудівної документації на місцевому рівні»;

 - ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування і забудова територій»;

- ДБН В.2.3-5-2018 Зміна №1 «Вулиці і дороги населених пунктів»;

 - Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів.

     План функціонального зонування території розробляється з метою створення сприятливих умов для життєдіяльності людини, забезпечення захисту територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, запобігання надмірній концентрації населення та об'єктів виробництва, зниження рівня забруднення навколишнього природного середовища, охорони та використання територій з особливим статусом, у тому числі ландшафтів, об’єктів історико культурної спадщини, а також земель сільськогосподарського призначення і лісів.

У звіті СЕО проведена оцінка впливу нового будівництва на складові довкілля (вплив на атмосферне повітря, воду, ґрунти, природні ресурси, флору і фауну), а також на стан здоров’я та добробут населення (небезпека для здоров’я населення, соціально-економічні наслідки, поводження з відходами, транспорт, розвиток інфраструктури, естетичні характеристики території, використання ландшафтів для рекреаційних цілей тощо).

          Також, секретарем громадських слухань зазначено, що відповідно до опублікованого оголошення на сайті Городоцької селищної ради Житомирської області info@qorodotska-qromada.qov.ua від 23 червня 2023 року про проведення громадських слухань, щодо даного детального плану території та звіту СЕО про стратегічну екологічну оцінку, в період з 23 червня 2023 року по 24 липня 2023 року зауважень та пропозицій в письмовій та усній формі не надходило.

     ВИРІШИЛИ:

1. Як результат громадського обговорення, підтримати і схвалити проектне рішення документа державного планування  «Детальний план території для індивідуального гаражного будівництва в смт. Городок Житомирського району Житомирської області.» та звіту СЕО про стратегічну екологічну оцінку.

2. Оприлюднити результати громадського обговорення відповідно до діючого законодавства.

3. Рекомендувати до затвердження документ державного планування  «Детальний план території для індивідуального гаражного будівництва в смт. Городок Житомирського району Житомирської області.» та звіт СЕО про стратегічну екологічну оцінку

Головуючий громадських слухань  _________________  Гавлицький В.С. 

Секретар                                               _________________  Григоренко С.І.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень