Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Добровольче формування

Дата: 20.07.2023 10:12
Кількість переглядів: 137

4.07.2023 року на запрошення голови селищної ради Дембіцької Наталії Олександрівни до нас завітали представники військової частини, до складу якої входить наше ДФТГ.

Отож, хочемо розповісти чим саме займаються і яка мета добровольчих формувань.

Добровольче формування територіальних громад в Україні-це воєнізований підрозділ, сформований на добровольчій основі з громадян України, які проживають у межах території відповідної територіальної громади, який призначений для участі у підготовці та виконанні завдань територіальної оборони.

ДФТГ утворюються з урахуванням ресурсних та людських можливостей відповідних територіальних громад. Членом добровольчого формування може бути громадянин України віком від 18 років, який проживає на території громади, де діє добровольче формування, пройшов медичний, професійний та психологічний відбір(перевірку) і уклав контракт добровольця територіальної оборони.

До складу добровольчого формування не зараховується особа, яка була раніше засуджена до позбавлення волі за скоєння тяжкого злочину, крім реабілітованої, або має дві і більше судимостей за скоєння умисних злочинів.

Важливо зазначити, що участь у ДФТГ не звільняє від обов`язку проходження військової служби за призовом під час мобілізації. За потреби учасника ДФТГ можуть призвати до військових частин Сил ТрО та інших складових сил оборони за територіальним принципом, якщо вони за станом здоров`я придатні та мають військово-облікову спеціалність.

Дякуємо всім представникам Добровольчого формування Городоцької громади, які стали до лав ДФТГ 24.04.2022 року та відважно виконували свій обов`язок щодо захисту нашої громади в найтяжчі дні...

Скорішої нам всім перемоги та мирного неба



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень