Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Заходи до Міжнародного Олімпійського дня

Дата: 23.06.2023 14:27
Кількість переглядів: 111

Олімпійські ігри є найважливішими спортивними подіями, але відбуваються вони лише раз на чотири роки. Проте існує свято, яке запрошує абсолютно всіх проявити свою активність на шляху до міцного здоров’я та гарного самопочуття. Це Міжнародний Олімпійський день, для участі в якому зовсім не потрібно бути спортсменом та встановлювати рекорди. Міжнародний олімпійський день запроваджено на честь повернення сучасному світові Олімпійського руху шляхом створення Міжнародного олімпійського комітету. Ця подія відбувається 23 червня кожного року і покликана залучити до спорту якомога більше людей у всьому світі.

До Олімпійського Дня дітки нашої громади приймали участь у фізкультурно-спортивних змаганнях, малювали малюнки, розважалися у Активних парках, змагалися у футболі, брали участь у Благодійному велопробігу, грали у теніс та шахи...

ЯК ЖЕ ВИНИКЛА ІДЕЯ ВІДЗНАЧАТИ МІЖНАРОДНИЙ ОЛІМПІЙСЬКИЙ ДЕНЬ?

Де й коли в історії люди вперше організували спортивні змагання, залишається предметом дискусій, але з упевненістю можна стверджувати, що кілька тисяч років тому такі змагання вже проводилися в Греції. Згідно з міфами, їх заснував сам Геракл — син Зевса. Є відомості принаймні щодо чотирьох великих спортивних подій того часу — Піфійських ігор в Дельфах, Немейських в Немейській долині, Істмійських поблизу Корінфа та власне Олімпійських ігор — в Олімпії, які були найвідомішими серед усіх. Історики Греції навіть вимірювали час проміжками між цими іграми, які відбувалися раз на чотири роки.

Першим олімпійським чемпіоном, занесеним до переліку рекордів, став кухар на ім’я Коробус, який виграв спринтерський забіг в 776 році до нашої ери. З кожними наступними іграми додавалися нові види змагань, приміром, у 708 році до нашої ери з’явилося п’ятиборство — боротьба, змагання з бігу, зі стрибків у довжину, з метання спису та диску. Пізніше додалися кулачні бої та перегони на колісницях. Зазвичай ігри тривали чотири дні, а на п’ятий влаштовували церемонію закриття, нагородження чемпіонів та бенкет.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень