Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

ПРОФІЛАКТИКА РЯТУЄ ЖИТТЯ

Дата: 24.05.2023 15:15
Кількість переглядів: 57

В Україні триває Європейський тиждень громадського здоров’я. Його девіз – «Профілактика рятує життя».

 

В рамках тижня фахівці усіх районних відділів та відділень ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» проводять профілактичні вимірювання артеріального тиску мешканцям громад області – жителям міст і сіл, а також переселенцям у місцях тимчасового проживання вимушено переміщених осіб. 

За результатами вимірювань у 40% випадків виявлено показники підвищеного артеріального тиску. Лікарі відділів епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних захворювань проводять роз’яснювальну роботу щодо можливих ризиків та наслідків артеріальної гіпертензії - та рекомендують людям звернутись до сімейного лікаря. 

В рамках Європейського тижня громадського здоров’я фахівці Житомирського ОЦКПХ проводять серед мешканців громад бесіди на теми важливості вакцинації, боротьби з інфекційними хворобами та дотримання здорового способу життя, а також розповсюджують друковані матеріали профілактичного змісту. 

 

Відділ комунікації, організаційної та  інформаційно-роз’яснювальної роботи  ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб  МОЗ України».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень