Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

УКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ІМУНІЗАЦІЇ

Дата: 24.04.2023 11:34
Кількість переглядів: 92

З 24 по 29 квітня триває Український тиждень імунізації.

Мета його заходів - підвищити обізнаність дітей та дорослих про важливість імунізації для профілактики хвороб, збереження та захисту життя.

 

Заходи Українського тижня імунізації проходять в рамках Європейського тижня імунізації у об’єднаних територіальних громадах Житомирської області -- за підтримки проекту USAID Розбудова стійкої системи громадського здоров’я.

Житомирська область входить до складу восьми пілотних регіонів проекту, мета якого полягає у посиленні спроможності уряду України запобігати, виявляти та реагувати на загрози громадському здоров’ю; забезпечувати надання критично важливих функцій громадського здоров’я в кризовий період; та захищати здоров’я всіх груп населення України, у тому числі найбільш вразливих.

Одним із завдань проекту є збільшення охоплення вакцинацією від COVID-19 та рутинною імунізацією, зокрема шляхом проведення заходів на рівні громад.

На жаль, впродовж минулого і нинішнього років в Україні фіксується зниження охоплення населення рутинною вакцинацією. Одна з причин цього -- війна. Мільйони українських сімей змінили місце проживання або знаходяться в місцях, де доступ до медичних послуг є обмеженим, а пересування небезпечним.

Дуже часто батьки відкладають вакцинацію дітей, а також самі не проходять щеплення -- через втрачені медичні документи або страх щодо якості. У цій ситуації зростають ризики поширення небезпечних інфекцій: гепатиту В, кору, туберкульозу, дифтерії, кашлюку тощо. Подібна небезпека в умовах війни є серйозним викликом для суспільства і системи охорони здоров’я.

Відтак заходи у рамках Всеукраїнського тижня імунізації будуть спрямовані акцентування важливості своєчасної планової вакцинації проти інфекційних захворювань.

Дізнавайтесь більше про вакцини та щеплення на Національному порталі з імунізації: https://vaccine.org.ua/

 

 

Відділ комунікації, організаційної та  інформаційно-роз’яснювальної роботи  ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб  МОЗ України».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень