Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Всесвітній день поезії

Дата: 21.03.2023 09:41
Кількість переглядів: 130

Поезія- це завжди неповторність,

якийсь безсмертний дотик до душі…

Ліна Костенко

До Всесвітнього дня поезії який відзначається 21 березня, у молодіжному просторі «Я-Лідер» Городоцької громади спеціалістом відділу освіти було проведено літературно-музичний захід: «Поезія-це діамант величиною в слово», основна мета якого – сприяння розвитку поезії, відродження традицій усних поетичних читань, відновленню діалогу між поезією та іншими видами мистецтва (театром, танцями, музикою, живописом), залучення підростаючого покоління до декламування віршів.

У чудовому настрої вихованці ділилися своїми улюбленими авторами та зачитували вірші українських поетів під мелодійний музичний супровід від Ірини Миколаївни Шмигори. Також з дітьми було проведено майстер-клас з малювання пера, на якому вони проявили свої таланти.

На заході була запрошена гостя - Надія Чуніцька, мешканка громади, яка багато років пише власні вірші на різну тематику. Вірші Надії Володимирівни часто друкувалися у настінних газетах військової частини, у якій вона пропрацювала понад 20 років… Діти із великим задоволенням слухали гостю та ділилися враженнями про почуті рядки. Завершили свято літературними загадками на які разом шукали відповіді. А найактивніші учасники отримали подяки за кращі декламування віршів.

Сподіваюся, що кожен із нас носитиме в серці частинку любові до поезії та прославлятиме українських письменників.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень