Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

"Освітянський трофей" Городоцької ТГ. ВІТАЄМО!

Дата: 17.03.2023 09:05
Кількість переглядів: 100

 Два дні тому в м.Житомир відзначили роботу найбільш ініціативних та передових освітніх об’єднань та підрозділів в громадах Житомирщини. Війна змінила наше життя та пріоритети. Тому сьогодні освітяни отримували «трофеї» за незвичними номінаціями: за створення найбільшої кількості укриттів, найбільші інвестиції у безпеку та розвиток закладі освіти, розвиток позашкільної освіти та інші досягнення.

Особливістю цьогорічної церемонії стала презентація унікального мистецького проєкту, який народився на Житомирщині – «Відсіч. Діти!» у виконанні вихованців Баранівської школи мистецтв під керівництвом Заслуженого артиста України Петра Авраменко. Чуттєва вистава про те, як кожен з нас проживає цю війну у своєму серці.Більш ніж рік тому більшість освітніх закладів на Житомирщині переформатувалися. Звичний для вчителів та викладачів процес навчання перетворився на героїчний калейдоскоп завдань: вранці допомога військовим, потім уроки чи пари, а під час «вікон» – допомога волонтерському руху.

В перші місяці повномасштабного вторгнення, більшість освітян майже цілодобово працювала в гуманітарних штабах, щоб забезпечити харчовими наборами деокуповані території. Окремі школи та університети стали не тільки прихистком для переселенців з Київщини, Сходу та Півдня, а й волонтерськими центрами, де плели маскувальні сітки та готували до відправлення військове спорядження.

Тогорічне літо було присвячено підготовці укриттів для учнів, щоб восени школи могли відкрити свої двері для учнів, створивши для них безпечні умови. У результаті спільних зусиль Держави та громад, майже 90% закладів в області мають облаштовані укриття. Вчителі продовжують давати знання діткам, зокрема й тим, хто досі перебуває закордоном, проводять уроки не зважаючи на географію, часові пояси та інші перешкоди.

 Завдяк проєкту «Ноутбук кожному вчителю» дистанційна освіта із виклику перетворилась на реальність, що допомогла дітям не відставати від навчання. Завдяки Міністерству освіти і науки України та міжнародним партнерам, благодійному фонду Олени Зеленської, Житомирщина отримала упродовж останніх двох років майже 11 тисяч сучасних ноутбуків.

 Освітні працівники Житомирщини навчають дітей та студентів в укриттях, інколи без світла і тепла, біжучи в найближчу кав’ярню у пошуках Інтернету для наступного онлайн-заняття.

Наперекір викликам та випробуванням, освітяни не просто вистояли, а й продовжили рухати освітні реформи, купувати шкільні автобуси та підвищувати свій професійний рівень.

Віримо в нашу перемогу та продовжуємо працювати та навчати молодь Житомирщини. Тримаємо освітній фронт!

Вітаємо нашу Городоцькц ТГ зі здобутим трофеєм!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень