Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Всесвітній день соціальної справедливості

Дата: 20.02.2023 16:17
Кількість переглядів: 91

Фото без опису

Сьогодні - Всесвітній день соціальної справедливості, який Генеральна Асамблея ООН проголосила 26 листопада 2007 року і почали відзначати щорічно з 2009-го.

В Україні це свято відзначають на державному рівні більше 10-ти років. Його мета - звернути увагу на необхідність прагнення до соціальної справедливості, що є основою демократичного суспільства з рівними правами і можливостями.

Повномасштабна війна докорінно змінила життя українців. Росія цинічно порушує всі фундаментальні норми міжнародного права. Вчиняє злочини проти цивільних, військових, через російські обстріли мільйони людей змушені залишити свої помешкання та шукати прихисток у більш безпечних регіонах України або за кордоном.

В умовах воєнного стану питання додержання основоположних прав українців постало особливо гостро. Результати здійснюваного Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини моніторингу засвідчили, що, попри складну економічну ситуацію, Уряд фінансує пенсії та соціальну допомогу громадянам. Спрямовуються кошти і для виплат жителям тимчасово окупованих територій. Але вони не можуть ними скористатися, оскільки Росія заблокувала банківську систему і зв’язок.

У зв’язку з інфляцією та зростанням цін рівень життя населення значно знизився. Загострилися проблеми працевлаштування. Так, кількість вакансій на кінець 2022 року скоротилася майже наполовину - до 21-ї тисячі, порівняно з попереднім роком. І на 1-ну вакансію торік припадало 9 безробітних, тоді як у 2021-му - 7.

Нові загрози і виклики під час дії воєнного стану призвели до збільшення чисельності соціально незахищених категорій громадян, які потребують державної підтримки. Держава має виконати свій обов’язок - за будь-яких обставин забезпечувати для населення гідні умови життя.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень