Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Платформа MRIYA синергія Кіберполіції України та волонтерів у протидії російським окупантам у медіа-просторі

Дата: 01.02.2023 15:54
Кількість переглядів: 110

Що таке проєкт «Мрія»? Платформа, яка є виробником проєктів за підтримки Кіберполіції України та волонтерів. За словами організаторів проєкту, ідея з’явилась щоб співпрацювати з підписниками, тоді розпочалась практика у блокуванні телеграм-каналів нарко-магазинів через бот, що давало значний ефект

Усе змінили події 24 лютого. Розробники «Мрії» зрозуміли важливість інформаційної підтримки наших військових, а також протидії кремлівським медіа-пропагандистам. Тому даний бот було переформатовано на опрацювання фейкових та проросійських ресурсів, котрі в подальшому «йдуть» на блокування.

Кіберполіція України, спільно з волонтерами та небайдужими громадянами перетворила проєкт «Мрія» у сильну ініціативу протидії російським окупантам в медіа-просторі. Найбільша сила спільноти − це підписники, завдяки яким є можливість успішно протидіяти російській агресії в Інтернеті.

Крім того, був створений чат-бот для громадян − «Народний месник». Сюди надсилають інформацію про пересування ворожої техніки, російських військових та їх поплічників, виявлених мародерів або ж знайдені нерозірвані боєприпаси.

Також була розроблена благодійна гра «Котяцький драйв», де котики-військові, бійці територіальної оборони та поліцейські звільняють рідну землю від рашистської навали.

Як працює бот «StopRussia | MRIYA»

– У розділі «Додати ресурс на блокування» − можливо додати посилання для блокування. Адміністратори його перевірять на відповідність антиукраїнським поглядам, після чого він буде доступний для надання скарг.

– У розділі «Надіслати скаргу на ресурс» − можете долучитися до блокування ресурсів окупанта. Вам буде надано випадкове посилання, а також текст скарги, які постійно змінюються. Не будьте байдужими – кожна скарга наближає нас до перемоги!

– Кнопка «Поділитися» − генерує посилання, яке Ви можете надіслати своїм друзям, близьким, щоб вони також приєдналися до спільноти «МРІЯ» та допомагали у наданні скарг на ворожі ресурси. Додаючи друзів, кожен учасник отримує додаткові бали, які пізніше буде можливість обміняти на мерч для найактивніших учасників спільноти (про це пізніше)

– «Статистика» − розділ для відстеження активності спільноти, а також власної активності щодо надання скарг на ворожі ресурси.

– Про нас: інформація про команду та цілі нашої роботи.

Для чого створений канал «StopRussia | MRIYA»

– Перевіряються та блокуються ресурси які поширюють фейки та пропаганду, котрі надходять у бот «StopRussia | MRIYA».

– Надаються систематично онлайн-завдання для підписників у боротьбі в кіберсередовищі.

– Створюються інструкції для боротьби на інформаційному фронті.

Як працює MRIYA Automatic?

Безкоштовні автоматизовані сервіси для боротьби з російською пропагандою та донесення правди до якомога більшої кількості людей про війну росії з Україною.

Розробниками якого являються Banwar та Qlixer Social.

MRIYA Automatic працює в хмарі, не використовує ваш браузер, і не вимагає від вас включеного та активного браузера комп’ютера чи смартфону.

Чим допомагає бот «Народний месник»?

В даний чат-бот надсилають інформацію про пересування ворожої техніки, російських військових та їх поплічників, виявлених мародерів або ж знайдені нерозірвані боєприпаси, котрі в подальшому опрацьовуються модераторами боту та документуються як і органом Національної поліції України, так і передаються іншим правоохороним органам на відпрацювання.

Нещодавно, також було додано одну категорію про присутність камер зовнішнього відеоспостереження, де перебувають окупанти.

 

 Чи мене не заблокує соцмережа за масове коментування, скарги, лайки, чи за використання вашого інструменту?

MRIYA канал − виконуються дії вручну, тому з умовами користування соціальних мереж − ми не порушуємо категорію «автоматичниго накручування» скарг/репортів.

MRIYA Automatic працює з певною періодичністю, здійснюючи паузи, та невеликими порціями, імітуючи діяльність людини. Також, соцмережа бачить MRIYA Automatic як звичайний браузер, з якого користувачі виконують дії.

Водночас, MRIYA Automatic не може гарантувати, що інтелектуальні алгоритми соцмереж, націлені проти спаму чи проти ботів, не здійснять превентивних заходів та не обмежать вашу діяльність.

За матеріалами кіберполіції України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень