Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Що робити, якщо на виробництві стався нещасний випадок чи виникло гостре професійне захворювання (отруєння)

Дата: 19.01.2023 10:26
Кількість переглядів: 129

Фото без опису

Відповідно до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві від 17 квітня 2019 року №337, до якого внесено зміни у грудні 2022 року (Постанова №1350 від 2 грудня 2022 року внесено зміни) передбачено, що до складу комісії з розслідування нещасних випадків та/або гострих професійних захворювань (отруєнь) входить представник територіального органу Пенсійного фонду України.

Тому, роботодавцям та закладам охорони здоров’я Житомирської області, з 1 січня 2023 року повідомлення про нещасний випадок та/або гостре професійне захворювання (отруєння) на виробництві потрібно передавати до Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Відповідно до вимог зазначеного Порядку, у разі отримання роботодавцем інформації про нещасний випадок та/ або гостре професійне захворювання (отруєння) на виробництві, він зобов’язаний повідомити Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, за формою згідно з додатком 2 Порядку:

 

протягом двох годин повідомити за телефонами (0412) 24-57-00, (0412) 41-34-70 або електронною поштою  accident@zt.pfu.gov.ua;

 та не пізніше наступного робочого дня на паперовому носії до будь – якого сервісного центру Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області або безпосередньо до Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (м. Житомир, вул. Ольжича, 7).

 

Крім того, заклади охорони здоров’я  також зобов’язані передати Головному управлінню Пенсійного фонду України в Житомирській області повідомлення про звернення потерпілого з посиланням на нещасний випадок та/ або гостре професійне захворювання (отруєння) на виробництві, за формою згідно додатку 1 Порядку:

 

невідкладно повідомити за телефонами (0412) 24-57-00, (0412) 41-34-70 або електронною поштою  accident@zt.pfu.gov.ua

та протягом доби на паперовому носії до будь – якого сервісного центру Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області або безпосередньо до Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (м. Житомир, вул. Ольжича, 7).

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень