Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Міжнародний день волонтера

Дата: 05.12.2022 17:09
Кількість переглядів: 100

Фото без опису

Дорогі волонтери! З професійним святом! Завдяки вам і вашим зусиллям, цей світ стає добрішим, безпечнішим, щасливішим. Без вас неможлива була б перемога України! Щастя вам, процвітання, життєвої енергії, нових важливих здобутків. Із Днем волонтера!

З 1985 року за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН у світі відзначається Міжнародний день волонтера 5 грудня.

Перші випадки добровільної допомоги, як світового руху, припадають на 1859 рік. У нашій країні початком його появи називають кінець 90-х років ХХ століття.

З 2003 року волонтерська діяльність у сфері надання соціальних послуг визнана спеціальною Постановою Кабінету міністрів України.

Вважається, що волонтер - це покликання, певний спосіб життя, коли весь свій вільний час одні люди присвячують допомоги іншим або суспільству, безкоштовно займаючись самими різними справами, які дуже важливі для людей, спільноти або держави в поточний момент.

Волонтери – це добровольці, які без жодної нагороди трудяться на благо суспільства та батьківщини.

Це свято особливо важливе для України у 2022 році. Саме волонтери допомагають українським військовим, збирають для них ліки, обладнання та амуніцію, постачають на фронт їжу та буржуйки. Без волонтерської праці армії було б набагато складніше.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень