Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

ЗМІНИ, ЯКІ ДІЙСНО НА ЧАСІ: ЯК ПРАЦЮЄ ОНОВЛЕНЕ АНТИТЮТЮНОВЕ ЗАКОНОДАВСТВО?

Дата: 04.11.2022 12:38
Кількість переглядів: 123

 

         Минуло майже чотири місяці, як життя в Україні стало безпечнішим для тих, хто не вживає тютюн. 11 липня 2022 року набули чинності норми антитютюнового Закону 1978-IX, який підсилив вже наявні обмеження у бездимному законодавстві. Зокрема, Закон розширив перелік місць, де не можна курити, а також визначив, що відтепер там заборонено вживати не лише кальяни, тютюнові вироби та електронні сигарети, а й сигарети для нагрівання (ТВЕНи) разом з пристроями для нагрівання тютюну. 

        Як продемонструвало нещодавнє опитування КМІСукраїнське суспільство очікувало на такі законодавчі зміни. Так, 86% опитаних підтримують розширення переліку громадських місць, вільних від куріння, а 80% — схвалюють заборону використання ТВЕНів у громадських місцях. 

            Наслідок апгрейду бездимного законодавства — здоровіші умови для життя, адже ризик нараження на пасивне куріння у громадських місцях став набагато нижчим. Хороші новини для тих, хто постійно стикався з вторинним тютюновим димом на роботі, — зокрема, люди, які працюють у закладах харчування, відтепер захищені Законом та можуть перебувати на робочому місці без шкоди для здоров’я.

      Проте головне — зміни відбулися не лише в нормативних документах, а й у свідомості молоді та дітей. Вживання тютюну вже не толерується суспільством так, як раніше, і юний українець, спостерігаючи все менше курців у громадських місцях, відповідно, має меншу спокусу спробувати сигарету або ТВЕН.

 

Як саме діють нові “бездимні” заборони?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень