Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Припиніть спопеляти громаду пожежами сухої трави!

Дата: 26.08.2022 10:18
Кількість переглядів: 509

Фото без опису

За минулу добу рятувальний підрозділ громади здійснив виїзд на ліквідацію пожежи сухої рослинності. Загальна площа згарища складає понад 0,5 гектари.

«Господарів» не зупиняють ані штрафи, ані загроза перекидання пожеж на житлові будівлі, чи те, що така пожежа може забрати життя. Припиніть спопеляти громаду пожежами сухої трави!

«Друзі, не допускайте подібні загоряння та пильнуйте ситуацію у своєму населеному пункті. У такий складний час, в умовах воєнного стану свідомо нищити свою землю, спалюючи суху траву – це ЗЛОЧИН!».

Рятувальники вкотре наголошують, що спалювання сухої трави, чагарників, сміття та іншої рослинності заборонене, а також карається законом у вигляді штрафу: для громадян від 3000 до 6000 тисяч гривень, а для посадових осіб від 15 000 до 21 000 тисячі.

В умовах воєнного часу відповідальність за спалення сухостою збільшуватиметься. Адже умисний підпал з метою нанесення збитків можуть прирівнювати до диверсійної діяльності.

з повагою,

Адміністрація Городоцької територіальної громади

До звернення також надаємо фотозвіт вчорашньої пожежі в смт. Біла Криниця де під час спалення трави на городі літньою людиною відбулося маштабне займання земель фермерського призначення та винищено фруктовий сад. Завдяки долі та небайдужості сусідів пожежу власноруч було ліквідовано до приїзду екіпажу пожежної частини, яка в свою чергу завершила гасіння дерев і перевіркою території на предмет недопущення повторного самозаймання.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень