Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Міністерство охорони здоров'я України повідомляє

Дата: 22.08.2022 16:09
Кількість переглядів: 180

 

Фото без опису

Людям з інвалідністю під час дії воєнного стану не потрібно повторно проходити медико-соціальну експертизу, щоб продовжити довідку про інвалідність. Якщо термін інвалідності закінчився під час дії воєнного стану, інвалідність продовжується автоматично без перекомісії до кінця дії воєнного стану та 6 місяців після його припинення/скасування.

Ці положення регламентуються постановою КМУ від 30.03.2022 р. №390 «Про внесення до деяких постанов Кабінету Міністрів України змін щодо строку повторного огляду осіб з інвалідністю та продовження строку дії деяких медичних документів в умовах воєнного стану». Відповідно до цих змін, продовжено строк дії інвалідності, відсотків втрати працездатності та індивідуальної програми реабілітації особи з інвалідністю на весь термін дії воєнного стану на території України і 6 місяців після його припинення/скасування.

Крім того, діти та дорослі з інвалідністю мають можливість отримувати, відповідно до індивідуальної програми реабілітації, без проходження повторного огляду лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) чи МСЕК:

  • соціальні виплати,
  • реабілітаційні послуги та допоміжні вироби (милиці, ходунки, крісла колісні),
  • засоби інконтиненції, наприклад, памперси, катетери тощо,
  • освітні послуги,
  • відповідні пільги.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень