Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Шановні батьки!!!

Дата: 22.08.2022 14:45
Кількість переглядів: 460

За період з 24 лютого  Україна зазнала чималих втрат серед мирного населення, серйозно пошкоджено, а подекуди повністю зруйновано об’єкти життєдіяльності міст та сіл – це і критична інфраструктура і дитячі садки, школи, лікарні, заклади культури, житлові багатоповерхівки та приватні будинки.

Не закінчується  трагічна статистика, з кожним днем в Україні все зростає цифра поранених та загинувши дітей. Це тільки статистичні цифри, але ми самі розуміємо, що ці цифри є приблизними.

Сигнали повітряної тривоги лунають й надалі все частіше. Разом з оголошенням сигналів лунають заклики терміново проходити в укриття, з  метою збереження свого життя, а особливо життя дітей.

 Ми не можемо сидіти і думати, що нас це не стосується, і все минеться. Але як бачимо на практиці   тривожна сирена не в змозі змусити деяких батьків  залишити разом зі своїми дітьми вулиці, ігрові майданчики. Лунає сигнал тривоги, а на майданчику, або на вулиці  не припиняються ігри й розваги. Особливо це стосується трохи доросліших дітей, які без батьків продовжують перебувати на ігрових майданчиках чи вулиці, не зважаючи на попередження.

Що потрібно для того, аби дотримуватися загальноприйнятих у всьому світі правил?.. Вибухи?... Давайте трохи замислимося.... Чи варто нехтувати закликами професійних військових, представників міської влади, котрі не стомлюються нагадувати про необхідність перебування в укриттях під час дії повітряної тривоги?..

Звісно, можна сказати, що кожен вирішує за себе, але відповідальність за маленьких українців – у першу чергу, на їхніх батьках. А головне не  слід забувати про можливі наслідки своєї легковажності. Ще нікому не вдавалося відмотати плівку назад і відмінити трагедію. Але попередити та уникнути ж цієї трагедії цілком можливо.

Тому Шановні батьки просимо вас, провести розяснювальну роботу зі своїми  дітьми, підлітками, про дії під час тривоги. Особистим прикладом показувати, не нехтувати і дотримуватися заходів безпеки. Почувши сигнал тривоги перейти в найблище укриття та залишатися там до наступного сигналу сирени, яка сповістить про відбій тривоги.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень