Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

"Безбар'єрність - це..."

Дата: 22.02.2022 12:23
Кількість переглядів: 1791

Перша леді Олена Зеленська у вересні 2021 року презентувала електронну версію «Довідника безбар’єрності», який покликаний зафіксувати нові принципи безбар’єрної мови та коректного спілкування.

«Я завжди підкреслюю, що безбар’єрність – це нова норма, рівні можливості для всіх людей і доступність. Один з важливих елементів безбар’єрності – безбар’єрна мова. Це мова, у якій немає слів чи фраз, що демонструють упереджене, стереотипне або дискримінаційне ставлення до певних людей чи груп. Людина – завжди у фокусі. Довідник стане посібником з коректного спілкування, де занотована етика спілкування», – наголосила Олена Зеленська.

Зауважимо, «Довідник безбар’єрності» — продукт з відкритим кодом, який можна використовувати у проєктах, цитувати, а також доповнювати. Посібник містить такі розділи, як складові безбар’єрності, правила мови, словник та безбар’єрний календар. Над його підготовкою працювали правозахисники, психологи, батьки, які виховують дітей з інвалідністю, а також українські та міжнародні експерти.

«Цей посібник покликаний зробити філософію безбар’єрності більш зрозумілою для широкого загалу, надати роз’яснення доступною мовою щодо основних принципів безбар’єрності та правил комунікації», – зазначила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

Вихід друкованої версії «Довідника безбар’єрності» з елементами шрифту Брайля заплановано на березень 2022 року.

Посібник доступний за посиланням https://bf.in.ua.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень