Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Сприятливий клімат в сім’ї - майбутнє дитини!

Дата: 02.02.2022 15:45
Кількість переглядів: 431

          Працівниками служби у справах дітей Городоцької селищної ради спільно з відділом надання соціальних послуг, за участю  старости Білокриницького старостинського округу 28.01.2022 року, на базі дитячого дошкільного закладу, організовано круглий стіл з працівниками школи та дитячого садка.

           Темою  засідання було привернення уваги вчителів та вихователів до болючої проблеми суспільства - сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Мета зібрання було раннє виявлення сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, недопущення фактів порушення прав та законних інтересів дітей, надання  допомоги та запобігання  правопорушень серед дітей.

      В ході роботи було запропоновано дотримуватися взаємоінформування та взаємодопомоги, спільне відвідування сімей. При спілкуванні було виявлено сім’ї, які необхідно відвідати  та учнів з якими необхідно провести профілактичну бесіду. 

           Після проведеного засідання було організовано  профілактичний рейд по сім’ях, під час якого проводилась робота по обстеженню умов проживання, виховання та навчання  дітей у сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах, виявлення підлітків, які схильні до негативних проявів поведінки. Проведена бесіда з батьками щодо належного виконання батьківських обов’язків. Ознайомлені з відповідальністю за недотримання батьківських обов’язків, згідно з законом.  Деякі батьки в ході роботи  офіційно попереджені про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків. Фахівець із соціальної роботи  з’ясовував  проблеми сімей, надавав консультації в їх вирішенні.

 Роботою охоплено 4 сім’ї, в яких виховується 7 дітей. Також  проведено індивідуальну бесіду з 5 неповнолітніми дітьми, щодо необхідності відвідування навчального закладу, попереджені про відповідальність, за пропуски без поважних причин.

Фото без опису   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень