Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Звіт селищного голови в смт. Городок

Дата: 30.01.2022 19:01
Кількість переглядів: 718

Плановим, виваженим та конструктивним можна вважати звітування голови Городоцької селищної ради восьмого скликання Наталії Дембіцької, яке відбулося для жителів смт. Городок 29 січня 2022 року у 14 Гарнізонному будинку офіцерів.

Саме зі звіту за пророблену роботу селищною радою, виконавчими органами та депутатським корпусом протягом 2021 року на території Городоцької територіальної громади розпочалася о 12:00 офіційна і перша частина заходу. Більше години було присвячено на доповідь щодо проробленої роботи, виконаних заходів та планів, які ще планується реалізувати в громаді в подальшому.

Суха статистика на людей справляє неабиякий вплив – вони починають дрімати… Однак цього не можна сказати про мешканців нашої громади, адже з співучастю, підтримкою, критикою, вони активно прийняли участь в обговоренні.

На «найболючіші» проблеми селища був акцент під час другої частини – запитань до селищного голови, а саме:

- пільгові перевезення пасажирів,

- стан заміненого покриття даху Городоцькою ліцею,

- актуальність купівлі службового автомобіля для можливого майбутнього поліцейського офіцера громади,

- стан медичної галузі,

- доцільність використання коштів на закупівлю ліхтарів на сонячних батареях,

- пріоритетність проведення мережі Інтернет в Городоцькому ліцеї тощо.

Звісно, що роботи «непочатий край» і саме це є стимулом до подальших звершень. Є куди рухатися, є бажання і є можливість, а тому третя частина зустрічі була присвячена пропозиціям.

Гарячими обіцяють стати громадські слухання 28 лютого 2022 року щодо декомунізації пам’ятного знаку «1941-1945», які саме з метою почути думку кожного оголошені на офіційному сайті громади за посиланням https://gorodotska-gromada.gov.ua/news/1643182702/ та до 25 лютого 2022 року приймаються письмові зауваження. Ще раз хочеться довести до мешканців громади, що їх буде почуто і руйнувати чи знищувати частину історії ніхто не збирається.

Пропозиції облаштування зон відпочинку біля озера, впорядкування та розміщення місць здійснення торгівлі, забезпечення автомобілем медичного закладу – це та багато іншого було почуто і обов’язково буде враховано в процесі життєдіяльності Городоцької селищної ради як органу місцевого самоврядування.

Почуто було кожного, хто пропонував і кожного, хто критикував. Можна з гумором поставитися до думки, що голова громади за свій кошт та на особистому автомобілі має здійснювати транспортне забезпечення поліцейського офіцера громади під час здійснення ним службових обов’язків. Однак, така ж пропозиція все ж звучала, тому доречним постає питання, а що готовий зробити кожен задля добробуту громади? Недостатньо лише чекати що «они должны», варто пам’ятати, що і «ми повинні».

В складний час реальної страшної війни в країні слід пам’ятати історію України, як держави, складний шлях до незалежності та визнання. Не зайвим буде задуматися, яка може чекати доля нашої маленької громади в разі її приєднання до більш впливових громад, як «придатку» без права голосу та права вибору. Слід пробудити національну свідомість, розширити мислення в геополітичному масштабі та зрозуміти, що сила в єдності. Лише разом заради спільної мети можна досягти успіху. І якщо подивитися на годинник, то на циферблаті будуть лише стрілочки, однак не видно механізм, без злагодженої і точної роботи якого годинник не працюватиме. Таку проекцію варто вбачати як в роботі органів місцевого самоврядування, так і в державі в цілому.

Загалом зустріч з мешканцями громади зайняла близько трьох годин та дозволила ближче почути один одного, що в подальшому може стати корисною практикою взаємодії.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень