Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

"СТОП БУЛІНГ"

Дата: 29.12.2021 16:33
Кількість переглядів: 422

Фото без опису

         Випадки насильства серед учнів завжди були частиною шкільного та студентського життя, однак зараз вони стають дедалі жорстокішими.  В учнівському середовищі привелюють негативні тенденції, а саме плітки, принизливі жарти та бойкот, що в подальшому приводить до «Булінгу» серед молоді.  Це противоправна поведінка та деградація населення в цілому. Початок цьому дає такий собі рекет щодо учнів початкової школи, коли, наприклад, старші діти відбирають у них мобільні телефони, з метою розважитись, проявляючи при цьому девіантну та правочинну поведінку, яка в подальшому стає нормою життя.

        З метою інформування підлітків про дану проблему та  ознайомлення з відповідальністю за вчинення булінгу, 20.12.2021 року в Білокриницькій загальній школі,  службою у справах дітей Городоцької селищної ради  було проведено заняття з елементами тренінгу  «СТОП БУЛІНГ», учасниками якого були учні  8-11 класів.

      "Булінг"... Що це? З ким це може статися? Хто може стати булером? Яка відповідальність? Ці та інші питання піднімалися протягом зустрічі з начальником служби у справах дітей Городоцької селищної ради.

         Отже,  «Булінг» – це цькування однієї дитини іншою, агресивне переслідування, яке часто поширене в учбових закладах. У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає штрафи за булінг! І якщо раніше батьків ініціаторів і учасників цькувань штрафували лише на 51 гривню за неналежне виконання батьківських обов’язків, то тепер сума штрафів збільшиться.  І зміниться формулювання правопорушення: не хуліганство, а власне булінг. 

          За моральне або фізичне насильство та агресію у будь-якій формі загрожуватиме штраф у сумі від 40 до 850 грн. Подібне стягнення очікує і на батьків кривдника, якщо він малолітній і ще не може відповідати перед законом. За вчинення таких дій із особливою жорстокістю відносно до неповнолітнього, будуть стягувати штраф від 1700 до 3400 грн. Будуть карати вчителів – за приховування булінга будуть штрафувати від 850 грн. до 1700 грн. Директори шкіл повинні будуть контролювати, як виконуються заходи по протидії булінгу, розглядати заяви про випадки цькування від учнів та їх батьків.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень