Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

З 06 ГРУДНЯ ПОСИЛЮЮТЬСЯ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ ЩОДО НЕВАКЦИНОВАНИХ ГРОМАДЯН, – ВІТАЛІЙ БУНЕЧКО ПІД ЧАС БРИФІНГУ. ВІДЕО

Дата: 02.12.2021 11:38
Кількість переглядів: 502

Фото без описуГолова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко сьогодні, 30 листопада, під час онлайн-брифінгу розповів про епідемічну ситуацію в області та проведення вакцинальної кампанії проти коронавірусу.

Так, минулої доби на Житомирщині зафіксовано 77 нових випадків захворювання на COVID-19 та 19 жителів області померли.

«Наразі в Житомирській області всі вакцини є в достатній кількості. Загалом станом на сьогодні вже зроблено 785 тисяч щеплень. Повну вакцинацію отримали вже 345 тисяч осіб. В області діє 5 центрів масової вакцинації, які сьогодні надають можливість щепитися однією із запропонованих державою вакцин: CoronaVac, Comirnaty/Pfizer, Astrazeneca та Moderna», – сказав Віталій Бунечко.

Голова ОДА також повідомив, вже з 06 грудня увійдуть в дію нові правила карантину, які передбачають значні посилення карантинних обмеженьПерш за все, це торкнеться невакцинованих громадян.

Уряд вимушений піти на такі заходи для зменшення навантаження на медичну систему та збереження життя громадян, які досі не прийшли до пункту вакцинації, щоб отримати друге щеплення.

Найбільше змін торкнеться правил на жовтому рівні епіднебезпеки. Якщо раніше бізнес міг обирати модель діяльності (не перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест, але працювати відповідно до обмежень або перевіряти документи та працювати без обмежень відповідного рівня), то нові правила не передбачають такої опціональності.

Тепер громадські заклади, заклади культури, спортзали, ресторани тощо можуть працювати за умови вакцинації всього персоналу принаймні однією дозою або наявності негативного тесту чи сертифікату про одужання. Це ж правило стосується і прийому відвідувачів. Останні повинні бути вакциновані принаймні однією дозою, або мати сертифікат про одужання чи негативний тест.

Віталій Бунечко також додав, що для дотримання карантинних вимог у всіх карантинних зонах бізнес має перевіряти у відвідувачів всі COVID-сертифікати в спосіб зчитування QR-коду мобільним додатком Дія. Після зчитування на смартфоні перевіряючого відображається статус COVID-сертифіката. Без зчитування COVID-сертифікат не вважається перевіреним.

Детальніше дивіться у ВІДЕО нижче.

Посилання на джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень