Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

День пам'яті жертв Голодоморів...

Дата: 27.11.2021 01:06
Кількість переглядів: 425

27 листопада 2021 року  — День пам’яті жертв Голодоморів

Акт геноциду українського народу здійснений радянським та партійним керівництвом через організацію штучного масового голоду, жертвами якого стали мільйони українців. Як зазначає Український інститут національної пам’яті, очільники ВКП(б) та уряду СРСР запровадили «насильницьке вилучення продовольства, блокаду сіл та цілих районів, заборону виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресії щодо незгодних, тоталітарна система створила для українців життєві умови, розраховані на їхнє фізичне знищення».

Особливий акцент наголошується саме на темі дітей як найвразливішій категорії жертв сталінського геноциду, які становлять майже половину загиблих.

В пам’ять про мільйони померлих від Голодомору закликаємо всіх мешканців Городоцької ТГ 27 листопада 2021 року о 16:00 приєднатися до загальнонаціональної хвилини мовчання.

Також заохочуємо із настанням темряви запалити і поставити свічку на підвіконня так, щоб її було видно з двору – на знак скорботи і пам’яті про мільйони загублених життів наших співвітчизників…

Вічна память…

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень