Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Підсумки президентської програми "Зелена країна" по Житомирській області

Дата: 24.11.2021 16:32
Кількість переглядів: 425

     Дорогі жителі! Завдяки нашій спільній праці, наша Городоцька громада потрапила в 10 активних громад області в рамках проекту « Greening of the planet ”! Дякуємо усім причетним до цієї цікавої і напрочуд потрібної акції, дякуємо Радомишльському ЛМГ за надані саджанці, Ірині Фещенко - за організацію висадки дерев! Також подяка керівникам ЗЗСО ТА ЗДО Городоцької громади,працівники та вихованці яких долучилися до благородної справи!   Велика вдячність «Greening of the Planet» за ту об'єднавчу ідею, яка дозволила наприкінці жовтня згуртувати мільйон людей по всій Україні задля великої мети – озеленення планети та відновлення українських лісів. Сьогодні спільно із найактивнішими учасниками акції урочисто підбили підсумки та відзначили досягнення цієї «лісової» кампанії.

     Передусім підкреслимо, що лише на Житомирщині під час цієї акції було висаджено більше ніж 1,5 млн дерев на загальній площі понад 236 га. Важливо, що ця міжнародна акція відбулася в унісон із загальнодержавною програмою, яка була ініційована Президентом України – «Зелена країна». Результатом нашої співпраці стало встановлення рекорду із найбільшої кількості висаджених дерев серед усіх регіонів України. Звісно, за це потрібно подякувати нашим лісівникам та усім небайдужим жителям області, які доклали максимум зусиль для реалізації чудової ініціативи. Впевнений, що про неї згадуватимуть ще не один рік та не одне десятиліття.

      Для Житомирщини ці глобальні ініціативи мають особливе значення. Адже півтора року тому нашу область спіткало «чорне лихо» – масштабні лісові пожежі, які знищили 40 тисяч га наших лісів.

      Час, що минув, ми не витрачали дарма. Кардинально було змінено підхід до запобігання лісовим пожежам. Проведено масштабне оновлення систем та засобів попередження та ліквідації пожеж. Держава та лісові господарства області інвестували у це понад 100 млн грн.

       І, що найважливіше, ми впевнено рухаємось у напрямку відновлення втрачених лісів. На Житомирщині цього річ висаджено вже понад 41 мільйони сіянців. Це понад третина від того, що висадили загалом у Державі. Загалом за ці півтора року було відновлено понад 17 тисяч гектар лісу.

В рамках програми «Зелена країна» також планується для передачі лісогосподарським підприємствам з метою створення нових лісових насаджень близько 13 тисяч гектар, а загальна площа земельних ділянок, на які вже надано дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення складає понад 870 га.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень