Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

Проведення профілактичного заходу залучення дітей до навчання.

Дата: 28.10.2021 10:44
Кількість переглядів: 386

Фото без опису

        Службою у справах дітей Городоцької селищної ради в вересні-жовтні  місяці проведено профілактичні заходи залучення дітей до навчання.  Проведення профілактичного заходу, спрямовано на   надання адресної допомоги в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону дітям із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Ви явлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок навчального року, усунення причин та умов даного явища, соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності і безпритульності.

     В ході проведення  рейду спільно з фахівцем із соціальної роботи  та вчителями ліцею, здійснено обстеження матеріально-побутових умов проживання 9 сімей, в яких виховуються 18 дітей. Під час проведеної роботи виявлено родину, де дитина не відвідує навчальний заклад та сім’я перебуває в складних життєвих обставинах.

     З мамою проведено профілактичну та роз’яснювальну роботу щодо ухилення її від виконання батьківських обов’язків та запрошено на засідання комісії із захисту прав дитини Городоцької селищної ради. Фахівцем із соціальної роботи проведено оцінку потреб даної родини та за результатами прийнято рішення про надання сім'ї безкоштовної соціальної послуги (взяття під соціальний супровід).

      За результатами рейдового заходу по кожній відвіданій родині складено відповідні акти. З законними представниками дітей проведено роз'яснювально-профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях, здійснення належного контролю за місцем перебування їх дітей у вечірній час, недопущенням вживання дітьми алкогольних напоїв.

     Віримо в те, що вони врахують рекомендації і будуть створювати у своїх сім’ях сприятливий мікроклімат для щасливого дитинства своїх дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень