Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

30 вересня – День усиновлення

Дата: 29.09.2021 10:38
Кількість переглядів: 351

Фото без опису

         Дитинство – найважливіший період в житті людини. Саме в цей час вона формується фізично, психічно, інтелектуально, набуваючи усіх необхідних знань, умінь і навичок. Для всебічного і гармонійного розвитку особи діти повинні рости в сімейних умовах, в атмосфері щастя, любові і розуміння.

Дитина може потрапити в різні ситуації, але найгірша з них – залишитись без батьківського догляду внаслідок дії різноманітних обставин: у разі смерті батьків, позбавлення їх батьківських прав, засудження до позбавлення волі, тяжкої хвороби або тривалої відсутності батьків, ухилення батьків від виконання своїх обов'язків, відмови батьків взяти своїх дітей із пологових будинків або інших установ.

У більшості випадків, якщо батьки тимчасово не мають можливості здійснювати догляд за своїми дітьми, вони влаштовують їх до родичів або інших осіб, а у певних випадках – і   в  державні установи.  
      Сучасне суспільство не може залишати поза увагою дітей, позбавлених батьківської турботи. «Утримання та виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, покладається на державу», – проголошено в ст. 52 Конституції України. Для допомоги таким дітям створено розгалужену систему державних дитячих закладів, у яких вони утримуються на повному державному забезпеченні у віці від народження до повноліття. Також для таких дітей передбачено ще сімейні форми влаштування дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, а саме: усиновлення, прийомна сім’я, будинок сімейного типу, патронатна сім’я, сім’я опікунів/піклувальників.

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

      Якщо Ви маєте бажання в серці – подарувати нову СІМ'Ю дитині або підлітку, що втратили своїх рідних, якщо у Вас виникнуть запитання, Ви можете звернутись до місцевої служби у справах дітей.
Адреса служби у справах дітей: смт.Городок, вул.Поштова, буд 23

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень