Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

За відсутність дитини в школі без поважних причин на батьків можуть накласти штраф

Дата: 23.09.2021 14:29
Кількість переглядів: 639

 

Батьки школярів можуть заплатити серйозний штраф за систематичні пропуски шкільних занять своїх дітей. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів № 684

У документі сказано, що при відсутності учнів, які не досягнули повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів поспіль з невідомих причин або без поважних причин, навчальний заклад невідкладно зобов'язаний надати інформацію службі у справах дітей, а ті, в разі потреби – повідомити поліцію.

Уточнюється, що поважною причиною для відсутності дитини в школі є хвороба, відпочинок з батьками або інші сімейні обставини. Один з батьків зобов'язаний повідомити шкільний заклад про те, що дитина буде відсутня і надати письмову заяву.

Якщо дитина не відвідувала уроки через хворобу і зверталася до лікаря – то доказом поважної причини може стати медична довідка. Якщо ж такої немає – то потрібна заява від батька або матері про те, що у відповідний період дитина перебувала вдома під їх наглядом.

Якщо дитина систематично пропускає заняття без поважної причини, а навчальний заклад не має інформації про те, де вона знаходиться, то за законом батьків можна притягнути до адміністративної відповідальності.

 

21.09.2021 року до служби у справах дітей надійшло повідомлення з Городоцького ліцею, про  відсутність дитини у школі більше десяти днів. Після отриманої інформації  було здійснено вихід  в сім’ю у складі: начальник служби у   справах   дітей – Каневська Т.В.,      фахівець   із   соціальної   роботи – Щербатовська О.Л.,  соціальний педагог школи – Івасенко І.В., класний  керівник – Дяковська У.І.

Під час обстеження було виявлено, що в будинку брудно не прибрано, речі розкидані. Дитина не забезпечена речами в повному обсязі (теплі речі відсутні) Зі слів матері дитина хвора і є довідка від лікаря, але під час відвідування дитина гралася на вулиці.

Проведено профілактичну бесіду  з мамою, щодо належного виконання батьківських обов’язків, роз’яснено  обов’язковість здобуття дітьми освіти. Попереджено про відповідальність, згідно законодавства, за  невиконання батьківських обов’язків.

Комісією складено акти обстеження умов проживання дитини, акти про проведення роз’яснювальної роботи та подальший план роботи з даною сім’єю.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень