Городоцька територіальна громада

Житомирська область, Житомирський район

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Дата: 17.02.2023 08:36
Кількість переглядів: 121

Щорічно, 15 лютого в України відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Офіційно дата була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року указом Президента України на заміну радянському Дню пам'яті воїнів-інтернаціоналістів. Цей день встановлений для тих, хто виконував свій військовий обов'язок у часи існування СРСР. Афганська війна, до якої приурочений цей день, це був один зі злочинів комуністичного тоталітарного режиму, який забрав життя тисяч українців на чужій землі, за чужі інтереси. Кожен, хто достойно пройшов через пекло Афгану, заслуговує на шану. Саму війну ми пам'ятаємо, але не пишаємось.

Сьогодні вшановуємо пам'ять загиблих. Ми схиляємо голову перед їх подвигом, мужністю та витримкою. Час не підвладний викреслити з пам’яті героїчні подвиги, приклади вірності військовому обов’язку, що продемонстрували наші земляки, яким довелося нести нелегку військову службу в горах Афганістану та інших гарячих точок світу.

Переконані, що ваш досвід, високі моральні якості, активна громадянська позиція, професіоналізм й надалі служитимуть ствердженню миру і злагоди на благодатній українській землі. У цей пам’ятний день бажаємо вам міцного здоров'я, щастя і нових звершень в ім’я нашої Батьківщини-України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень